Olika slags bloggar

Det finns olika slags bloggar, alla är inte öppna dagböcker om ens vardagsliv. Det finns även de bloggar som inte har mycket text alls, exempel på dess är fotobloggar, där man tar bilder och lägger upp istället för att skriva ett helt inlägg. Det finns även videobloggar där man filmar vid olika tillfällen sig själv och andra saker och sedan lägger upp på sin blogg. Det finns också flera olika anledningar varför man skriver en blogg, vissa skriver för sin egen skull och berättar sin vardag, men de finns fler anledningar som till exempel proffsbloggare, politiska bloggar, företagsbloggar, affärsbloggar och marknadsföringsbloggar.

Företagsblogg

Företagsbloggar styrs av ett och samma företag. Det var vanligast i USA i början men har börjat sprida sig runt i världen. Tanken bakom att skaffa en företagsblogg är att kunna nå sina kunder och användare. Det blir allt vanligare och vanligare att marknadsföra sin produkt på en sådan här blogg.

Mikroblogg

En mikroblogg är en ”miniblogg”, eller också en så kallad Twitter. Där finns ett begränsat antal tecken för varje inlägg, max 140 tecken. Det är en effektiv blogg om man bara vill berätta vad man gör för tillfället. Twitter är en nätverkssida med sitt kontor i San Francisco, USA. Twitter grundades år 2006 av Jack Dorsey och beräknas nu ha 3 miljoner användare. Det är en social hemsida där man uppdaterar sin status ofta och även kan läsa andras status med också max 140 tecken.

Proffsbloggar

Proffsbloggar får man kämpa på egen hand för att få. Det krävs att man uppdaterar sin blogg ofta och skriver om sånt som når många läsare. När man får tillräckligt många läsare kan man bli sponsrad och på så sätt få pengar. Den största proffsbloggen i nuläget är Kisses blogg, http://www.kissies.se.


Det finns även fler slags bloggar som handlar och inriktar sig på olika saker beroende på vad bloggaren vill ha ut av den. Några kategorier kan vara vardagsbetraktelser, mode och design, humor, musik, politik och samhälle, sport och fritid, film, teater, radio osv. Man kan nästan hitta bloggar om vad som helst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0